Theorielessen

Hoe zit het met het theorie-examen?

Alles begint in principe bij het theorie-examen. Zonder dat je dit hebt gehaald kun je eigenlijk niet verder. De theorie is niet moeilijk, maar om goed voorbereid aan je examen te beginnen moet je wat tijd investeren. Bij Rijschool Voorrang helpen we je graag.

Hoe snel kan ik mijn theorie-examen doen?

Of je het examen nu zelf aanvraagt of ons hiervoor machtigt, je moet er rekening mee houden dat er tussen de aanvraag en het eigenlijke examen doorgaans enige weken zitten. Bij ons kun je de les en het examen op dezelfde dag doen. Meestal betekent dit dat je ‘s-morgens bij ons oefent en dan ’s-middags het examen aflegt. Zo ben je in én dag klaar. Het is wel handig om vóór de eigenlijke studie- en examendatum zelf al het een en ander door te nemen en hier de benodigde tijd voor uit te trekken. Het materiaal hiervoor zit bij de cursus inbegrepen.

Maarten Sletterink
Maarten Sletterink
2024-01-16
Hele fijne rijlessen gehad en goede communicatie vanuit de rijschool. Zeker een aanrader voor de mensen die voor hun rijbewijs gaan!
jeftha fridrichs
jeftha fridrichs
2023-12-23
Heel erg goede rijschool, goed opgebouwde lessen en altijd gezellig!
Sanne Nijland
Sanne Nijland
2023-12-01
1e keer geslaagd! Altijd fijne en gezellige lessen gehad bij rijschool voorrang. Zeker aan te raden om hier je rijbewijs te halen!
YaBoyBeer
YaBoyBeer
2023-12-01
Hele fijne aardige instructeur en helpt goed met het oplossen van dingen waar je niet goed in bent. Ik ben in een keer geslaagd en Ik adviseer iedereen om hier te lessen
JEN Nefkens
JEN Nefkens
2023-11-30
Rijinstructeur doet z’n uiterste best voor je, is enthousiast en geeft je zelfvertrouwen. Zeker een aanrader !
Niels Weegink
Niels Weegink
2023-11-27
Ik vond het altijd erg leuk om in deze auto en met Ismail te touren. Het waren ook hele leerzame lessen en ik ga dit zeker weten iedere keer meenemen. Komt hier rijden!!! Je zal er geen spijt van krijgen😁.
Dean.1901
Dean.1901
2023-11-24
Ik ben vandaag voor mijn rijbewijs in één keer geslaagd, allemaal door de lessen van ismael. De lessen waren heel leerzaam en leuk tegelijkertijd, ismael heeft veel geduld en legt ook na iedere les alles goed uit en verteld wat er beter kan. Daarom zou ik iedereen rijschool voorang aanraden!
marloes de Niet
marloes de Niet
2023-10-27
Top rijschool!!! Goeie begeleider en ik advieseer iedereen hier rijles te nemen.
Renske Geertsema-van Dijken
Renske Geertsema-van Dijken
2023-10-25
Het was de begeleiding die ik nodig had. Zowel technisch als ook hoe in het moment te blijven, niet teveel na te gaan denken/piekeren. Nu ga ik met vertrouwen de praktijk in.

Rijschool Voorrang

  • Deskundig theorielessen

  • mogelijkheid om test-examens

  • 5% studentenkorting

  • Keuze uit verschillende lespakketten

Theorie aanvragen

Waarom zou ik bij een rijschool mijn theorie oefenen?

Wellicht vraag je je af of je persé bij een rijschool je theorie moet bestuderen? Nee, dat is natuurlijk niet absoluut noodzakelijk, maar je slagingskans voor het theorie-examen blijkt vele malen hoger te liggen bij cursisten die zich bij een rijschool voorbereiden dan bij de mensen die zelf ergens een boekje vandaan halen. Dat is niet zo vreemd, want bij Rijschool Voorrang kennen we de valkuilen en knelpunten en helpen we je om goed voorbereid op het examen te verschijnen. De praktijk wijst uit dat er nogal wat haken en ogen aan het begrijpen en kennen van de verkeersregels zitten en er zijn veel dingen waar je zelf niet of nauwelijks aan denkt, maar die wel belangrijk zijn.

Bijvoorbeeld:

  • Wat zijn de regels voor lading op het dak?

  • Is er een verschil tussen de toegestane alcoholwaarde in het bloed van een ervaren of beginnende bestuurder?

  • Hoe ver weg moet je de gevarendriehoek plaatsen in geval van pech?

  • Wat is de regelgeving met betrekking tot een kinderzitje?

En zo is er een veelvoud van regels waarbij je meestal je gezonde verstand moet gebruiken, maar er zitten ook genoeg situaties tussen waar je niet zomaar het antwoord op weet. Theorie vraagt om kennis, oefening en de aanwezigheid van een instructeur die de regels goed kent en je vragen op de juiste manier en duidelijk kan beantwoorden.

Er bestaat ook altijd de mogelijkheid om test-examens te doen en zo je kennis te vergroten.

Veilig en snel naar je rijbewijs?

Begin vandaag nog met het plannen van je rijbewijs