Rijschool machtigen

Over het aanvragen van het examen en een gezondheidsverklaring

Voordat wij een theorie-examen of praktijkexamen voor het behalen van je rijbewijs

kunnen aanvragen moet jij eerst toestemming geven door middel van een machtiging. Dat doe je door ons als rijschool te machtigen.  Dat is een eenvoudig proces via Mijn CBR met het rijschool registratienummer van Rijschool Voorrang 2078Z7.  Je moet er voor inloggen met je DigiD, iets dat alleen maar kan met jouw eigen DigiD. Gebruik dus nooit de DigiD van iemand anders.

  • Hou het CBR-registratienummer van Rijschool Voorrang: 2078Z7 en je eigen DigiD bij de hand.

  • Log in op cbr.nl.

  • Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in of gebruik de DigiD-app.

  • Klik op ’Opleider machtigen’.

  • Zoek de gewenste categorie en vul je e-mailadres in.

  • Kies wat er gereserveerd moet worden.

  • Zoek de rijschool via het CBR-registratienummer of via naam en plaats.

  • Klik akkoord met de machtigingsvoorwaarden en examenvoorwaarden.

  • Klik op ‘Ga verder’.

  • Controleer nogmaals de ingevulde gegevens en klik op ‘Machtigen’.

Inloggen Mijn CBR met DigiD

Zodra je dit gedaan hebt, ontvangen zowel jij als wij van de rijschool een bevestigingsmail en kunnen wij voor je aan de slag gaan. Het is niet altijd zo gemakkelijk om een examendatum te veranderen. Stem daarom je examendatum van tevoren goed af met je opleider om teleurstellingen te voorkomen.

Wessel Viscaal
Wessel Viscaal
2022-07-18
Vandaag geslaagd voor mijn rij-examen dankzij de geweldige begeleiding van Ismail. Ik heb tijdens de lessen veel geleerd maar ook veel plezier gehad! Ismail zou er altijd voor zijn leerlingen zijn en dat was bij mij ook het geval. Ismail, bedankt!
Nienke Boer de
Nienke Boer de
2022-07-15
Gelest bij rijschool Voorrang bij Ismail en in 1 keer geslaagd! Goede begeleiding gehad tijdens de lessen met genoeg tijd voor vragen en problemen.
Aziz Kisa
Aziz Kisa
2022-07-13
Hele gezellige instructeur Ismail Topkaya van rijschool Voorrang, hij legt goed uit en geeft goed les. Hij neemt veel tijd voor je en probeerd je ook echt te leren.
Ate Sicco Smit
Ate Sicco Smit
2022-07-11
Heel erg bedankt voor de rijlessen Ismail van rijschool voorrang. Ik heb zo erg genoten dat ik er wat meer rijlessen heb genomen. Veel van je geleerd. Wat een toppertje ben jij!
Chip Cole
Chip Cole
2022-07-07
Fijn, gemakkelijke en leerzame lessen gehad. Altijd met plezier de lessen gevolgd en ik raad Rijschool Voorrang van Ismail Topkaya aan iedereen aan. Beste rijschool van Deventer en omstreken!
Gianna den Hertog
Gianna den Hertog
2022-06-30
Bij rijschool voorrang haal je zeker je rijbewijs. Met Ismail zijn de lessen leerzaam en gezellig.
Shooter eSports
Shooter eSports
2022-06-29
Uitstekende hulp en begeleiding gekregen van Ismail van Rijschool Voorrang, hierdoor ben ik in een keer geslaagd, een aanrader!
mirre birahij
mirre birahij
2022-06-28
Super instructie gekregen van Ismail Topkaya!! Ben geslaagd door deze goede rijschool Voorrang!
Yasmine Karakoc
Yasmine Karakoc
2022-06-24
Hele fijne rijschool, gezellige en goede rij-instructeur. Ik raad iedereen aan het rijbewijs door rijschool Voorrang te behalen!
M K
M K
2022-06-17
Beste rij instructeur. Echt geen woorden voor. Ismail (rijschool voorrang) is zo goed in het les geven. Ik raad deze rijschool bij iedereen aan. Dit is waar je echt terecht kan als je je rijbewijs wilt halen!

Gezondheidsverklaring

Het is verplicht om een gezondheidsverklaring te overleggen alvorens je het praktijkexamen mag afleggen. Vanzelfsprekend moet je lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om een auto veilig en naar behoren te kunnen besturen. Het is verstandig hier zo vroeg mogelijk stappen voor te ondernemen omdat het in bepaalde gevallen nodig is om een medisch specialist te bezoeken en/of een rij-test te doen bij het CBR, iets wat extra tijd kost. Ook dit gaat via het CBR en ook hiervoor heb je je DigiD nodig.

Klinkt dit ingewikkeld of heb je er moeite mee, dan helpen we je hier graag mee.

Gezondheidsverklaring aanvragen