Rijschool machtigen

Over het aanvragen van het examen en een gezondheidsverklaring

Voordat wij een theorie-examen of praktijkexamen voor het behalen van je rijbewijs

kunnen aanvragen moet jij eerst toestemming geven door middel van een machtiging. Dat doe je door ons als rijschool te machtigen.  Dat is een eenvoudig proces via Mijn CBR met het rijschool registratienummer van Rijschool Voorrang 2078Z7.  Je moet er voor inloggen met je DigiD, iets dat alleen maar kan met jouw eigen DigiD. Gebruik dus nooit de DigiD van iemand anders.

  • Hou het CBR-registratienummer van Rijschool Voorrang: 2078Z7 en je eigen DigiD bij de hand.

  • Log in op cbr.nl.

  • Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in of gebruik de DigiD-app.

  • Klik op ’Opleider machtigen’.

  • Zoek de gewenste categorie en vul je e-mailadres in.

  • Kies wat er gereserveerd moet worden.

  • Zoek de rijschool via het CBR-registratienummer of via naam en plaats.

  • Klik akkoord met de machtigingsvoorwaarden en examenvoorwaarden.

  • Klik op ‘Ga verder’.

  • Controleer nogmaals de ingevulde gegevens en klik op ‘Machtigen’.

Inloggen Mijn CBR met DigiD

Zodra je dit gedaan hebt, ontvangen zowel jij als wij van de rijschool een bevestigingsmail en kunnen wij voor je aan de slag gaan. Het is niet altijd zo gemakkelijk om een examendatum te veranderen. Stem daarom je examendatum van tevoren goed af met je opleider om teleurstellingen te voorkomen.

meike nefkens
meike nefkens
2023-01-20
Ik ben vandaag geslaagd voor mijn rijbewijs en Ismael heeft mij daar goed mee geholpen en goed geleerd om zelfstandig en veilig auto te rijden en ik ben erg dankbaar voor Ismael zijn hulp en ik raad deze rijschool (rijschool Voorrang) aan.
Enesv2
Enesv2
2023-01-15
Zeer professioneel instructeur. Ismail heeft mij op een fijne manier begeleid waardoor ik mijn rijbewijs in één keer heb kunnen halen! Bedankt en goeie zaken toegewenst.
J Konig
J Konig
2023-01-13
Ik heb heel veel van de rij instructeur Ismail geleerd, hij stelt je erg gerust en helpt je waar nodig is. Top instructeur van rijschool Voorrang. Ik adviseer iedereen om bij rijschool voorrang te lessen.
Pien Oude Hengel
Pien Oude Hengel
2023-01-13
Door rijschool Voorrang ben ik in één geslaagd! Ik heb onwijs veel geleerd en elke les was gezellig. Ik ben Ismail ontzettend dankbaar. Het zeker aan te raden
Thijn Kroes
Thijn Kroes
2022-12-23
Top rij instructeur, in één keer gehaald!
Ruben Nutma
Ruben Nutma
2022-12-16
Rijschool rijdt met laser pen in de auto en schijnt daarmee andere verkeersdeelnemers in de ogen. Slechte rijschool. NIET AANTERADEN.
Thijmen v leeuwe
Thijmen v leeuwe
2022-12-06
rijschool voorrang is een goede rijschool. Mooi in een keer geslaagd voor theorie en praktijk. Veel geleerd en ik adviseer zeker om hier te gaan lessen.
Daphne Dirkes
Daphne Dirkes
2022-11-25
Fijne lessen van Ismaël gehad. Geeft veel om zijn leerlingen. Bedankt Voorrang.
Beau Hissink
Beau Hissink
2022-11-17
Je leert het snel en het is super gezellig in de auto. Ik heb mijn rijbewijs in 1 keer gehaald!! Zeker een aanrader
Rezan Sevgin
Rezan Sevgin
2022-10-31
Ismail is een hele goede instructeur met veel kennis en geduld. Hij kan ook goed omgaan met faalangst. Daarnaast rij je bij rijschool voorrang in een mooie BMW. Ik kan dit iedereen aanraden!

Gezondheidsverklaring

Het is verplicht om een gezondheidsverklaring te overleggen alvorens je het praktijkexamen mag afleggen. Vanzelfsprekend moet je lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om een auto veilig en naar behoren te kunnen besturen. Het is verstandig hier zo vroeg mogelijk stappen voor te ondernemen omdat het in bepaalde gevallen nodig is om een medisch specialist te bezoeken en/of een rij-test te doen bij het CBR, iets wat extra tijd kost. Ook dit gaat via het CBR en ook hiervoor heb je je DigiD nodig.

Klinkt dit ingewikkeld of heb je er moeite mee, dan helpen we je hier graag mee.

Gezondheidsverklaring aanvragen