Spoedcursus

Spoedcursus bij Rijschool Voorrang

Hoe snel kan ik de weg op? Dat is een veelgehoorde vraag, want iedereen wil er natuurlijk zo snel mogelijk op uit.

Rijschool Voorrang biedt de mogelijkheid om een spoedcursus te volgen. In dat geval is het mogelijk om binnen een paar weken examen te doen. Vanzelfsprekend vraagt dit ook van jou als cursist extra inzet en tijd. Desalniettemin raden wij eerst altijd een proefrit aan zodat wij kunnen beoordelen of een spoedcursus echt een goed idee is en haalbaar is. Vaak kan dat inderdaad, maar soms is het wellicht verstandiger om goed de tijd te nemen om het autorijden echt onder de knie te krijgen. Autorijden heeft veel met ervaring te maken en niemand zou het weggebruik te licht mogen opvatten.

   

Rijschool Voorrang

  • Deskundig theorielessen

  • mogelijkheid om test-examens

  • 10% studentenkorting

  • Keuze uit verschillende lespakketten

Tarieven spoedcurses

Voor- en nadelen van een spoedcursus

Het beste leert men een nieuwe vaardigheid door deze vaak en binnen korte tijd te herhalen. Bij een spoedcursus moet je rekenen op een intensieve trainingstijd in een kort tijdsbestek. Dat heeft zo zijn voordelen, want alles ligt vers in het geheugen en door dezelfde handelingen vaak te herhalen leer je het snel. Tegelijkertijd is niet iedere cursist hetzelfde. De een pakt iets sneller op dan de ander en daarom is ook de proefles zo belangrijk zodat we een realistisch en deskundig advies kunnen geven over de mogelijkheden.
Tegelijkertijd zit daar ook het probleem, want door iets te snel te willen leren loop je de kans te haastig over dingen heen te lopen. Uiteindelijk heeft veilig autorijden en een goed weggedrag veel te maken met ervaring, die alleen kan worden opgebouwd door er tijd in te steken en rustig te oefenen.

De cijfers

Cijfermatig blijkt dat jongeren tussen 18 en 24 jaar relatief nogal wat ernstige en dodelijke ongelukken veroorzaken. Na de leeftijd van 25 jaar wordt dat aantal drastisch minder. Vanaf 65 jaar neemt het aantal ernstige ongelukken weer toe en piekt dit bij 80-plussers. Toch heeft een studie uitgewezen dat mensen tot en met 24 jaar per gereden kilometer een groter gevaar op de weg vormen dan mensen tussen de 60 en de 80 jaar. Jongere mensen hebben eenvoudigweg minder ervaring en moeten dus extra voorzichtig met het weggebruik omgaan.

Veilig en snel naar je rijbewijs?

Begin vandaag nog met het plannen van je rijbewijs