Spoedcursus

Spoedcursus bij Rijschool Voorrang

Hoe snel kan ik de weg op? Dat is een veelgehoorde vraag, want iedereen wil er natuurlijk zo snel mogelijk op uit.

Rijschool Voorrang biedt de mogelijkheid om een spoedcursus te volgen. In dat geval is het mogelijk om binnen een paar weken examen te doen. Vanzelfsprekend vraagt dit ook van jou als cursist extra inzet en tijd. Desalniettemin raden wij eerst altijd een proefrit aan zodat wij kunnen beoordelen of een spoedcursus echt een goed idee is en haalbaar is. Vaak kan dat inderdaad, maar soms is het wellicht verstandiger om goed de tijd te nemen om het autorijden echt onder de knie te krijgen. Autorijden heeft veel met ervaring te maken en niemand zou het weggebruik te licht mogen opvatten.

Maarten Sletterink
Maarten Sletterink
2024-01-16
Hele fijne rijlessen gehad en goede communicatie vanuit de rijschool. Zeker een aanrader voor de mensen die voor hun rijbewijs gaan!
jeftha fridrichs
jeftha fridrichs
2023-12-23
Heel erg goede rijschool, goed opgebouwde lessen en altijd gezellig!
Sanne Nijland
Sanne Nijland
2023-12-01
1e keer geslaagd! Altijd fijne en gezellige lessen gehad bij rijschool voorrang. Zeker aan te raden om hier je rijbewijs te halen!
YaBoyBeer
YaBoyBeer
2023-12-01
Hele fijne aardige instructeur en helpt goed met het oplossen van dingen waar je niet goed in bent. Ik ben in een keer geslaagd en Ik adviseer iedereen om hier te lessen
JEN Nefkens
JEN Nefkens
2023-11-30
Rijinstructeur doet z’n uiterste best voor je, is enthousiast en geeft je zelfvertrouwen. Zeker een aanrader !
Niels Weegink
Niels Weegink
2023-11-27
Ik vond het altijd erg leuk om in deze auto en met Ismail te touren. Het waren ook hele leerzame lessen en ik ga dit zeker weten iedere keer meenemen. Komt hier rijden!!! Je zal er geen spijt van krijgen😁.
Dean.1901
Dean.1901
2023-11-24
Ik ben vandaag voor mijn rijbewijs in één keer geslaagd, allemaal door de lessen van ismael. De lessen waren heel leerzaam en leuk tegelijkertijd, ismael heeft veel geduld en legt ook na iedere les alles goed uit en verteld wat er beter kan. Daarom zou ik iedereen rijschool voorang aanraden!
marloes de Niet
marloes de Niet
2023-10-27
Top rijschool!!! Goeie begeleider en ik advieseer iedereen hier rijles te nemen.
Renske Geertsema-van Dijken
Renske Geertsema-van Dijken
2023-10-25
Het was de begeleiding die ik nodig had. Zowel technisch als ook hoe in het moment te blijven, niet teveel na te gaan denken/piekeren. Nu ga ik met vertrouwen de praktijk in.

Rijschool Voorrang

  • Deskundig theorielessen

  • mogelijkheid om test-examens

  • 5% studentenkorting

  • Keuze uit verschillende lespakketten

Tarieven spoedcurses

Voor- en nadelen van een spoedcursus

Het beste leert men een nieuwe vaardigheid door deze vaak en binnen korte tijd te herhalen. Bij een spoedcursus moet je rekenen op een intensieve trainingstijd in een kort tijdsbestek. Dat heeft zo zijn voordelen, want alles ligt vers in het geheugen en door dezelfde handelingen vaak te herhalen leer je het snel. Tegelijkertijd is niet iedere cursist hetzelfde. De een pakt iets sneller op dan de ander en daarom is ook de proefles zo belangrijk zodat we een realistisch en deskundig advies kunnen geven over de mogelijkheden.
Tegelijkertijd zit daar ook het probleem, want door iets te snel te willen leren loop je de kans te haastig over dingen heen te lopen. Uiteindelijk heeft veilig autorijden en een goed weggedrag veel te maken met ervaring, die alleen kan worden opgebouwd door er tijd in te steken en rustig te oefenen.

De cijfers

Cijfermatig blijkt dat jongeren tussen 18 en 24 jaar relatief nogal wat ernstige en dodelijke ongelukken veroorzaken. Na de leeftijd van 25 jaar wordt dat aantal drastisch minder. Vanaf 65 jaar neemt het aantal ernstige ongelukken weer toe en piekt dit bij 80-plussers. Toch heeft een studie uitgewezen dat mensen tot en met 24 jaar per gereden kilometer een groter gevaar op de weg vormen dan mensen tussen de 60 en de 80 jaar. Jongere mensen hebben eenvoudigweg minder ervaring en moeten dus extra voorzichtig met het weggebruik omgaan.

Veilig en snel naar je rijbewijs?

Begin vandaag nog met het plannen van je rijbewijs