Hulp bij faalangst en dyslexie

Wat te doen bij faalangst

Als rijschool kennen we de verhalen:

“Weer gezakt. De derde keer al. Dit keer kreeg ik een ingreep, dus einde verhaal. Ik ben altijd helemaal over mijn toeren op de dag van mijn examen en dan doe ik natuurlijk alles fout.” Dat is een akelig verhaal en daar moeten we iets aan doen. Zo zijn er mensen die perfect kunnen rijden, klaar zijn voor het examen, en die de verkeersregels van achteren naar voren kunnen opzeggen, tot aan dat ene moment, dat zenuwslopende examen…
Faalangst is een niet te onderschatten vijand en komt bij de beste mensen voor. Bij Rijschool Voorrang helpen we je er graag overheen. Wij zijn goed getraind en gecertificeerd, zodat je leert om zonder angst het examen tegemoet te gaan en als overwinnaar over de eindstreep komt.

   

Veilig en snel naar je rijbewijs?

Begin vandaag nog met het plannen van je rijbewijs

Proefles aanvragen

Wat te doen bij Dyslexie

Dyslexie komt bij veel mensen voor en zorgt soms voor schijnbaar onoverbrugbare obstakels. Maar dat hoeft helemaal niet en er is geen enkele reden waarom iemand met dyslexie niet net zo veilig (of zelfs veiliger) van het verkeer gebruik kan maken als ieder ander.

Bij dyslexie is het niet altijd makkelijk om woorden snel te lezen en direct te begrijpen, wat  juist van belang kan zijn met het oog op verkeersborden of onverwachte verkeerssituaties. Wij geven in dit geval extra begeleiding zodat ook jij met een veilig gevoel achter het stuur kunt kruipen. Ook met betrekking tot de theorie, waar natuurlijk extra veel gelezen moet worden, bieden wij extra hulp. Rijschool Voorrang is een klantvriendelijk bedrijf waarbij de noden van de klant altijd voorop staan.

Wat te doen bij Autisme

Uiteindelijk is het rijbewijs voor iedereen die een auto wil besturen hetzelfde, dus ook voor mensen met de een of andere beperking. Alleen is de weg naar het examen misschien net even anders. Een rijbewijs voor iemand met Autisme vraagt wat extra stappen, en in de meeste gevallen is er naast de gezondheidsverklaring ook een doktersattest nodig. Het gaat in het verkeer vaak om snel handelen en het verwerken van informatie en de behandelend arts zal moeten beoordelen hoe dat in jouw geval gedaan kan worden. Maar als het licht op groen staat is er niets dat je nog kan stoppen. Onze instructeurs zijn er op getraind hiermee om te gaan en geven de rijlessen een vaste structuur en bouwen deze rustig op.

En ADHD?

Het blijkt in de praktijk dat mensen met ADHD of ADD doorgaans zonder problemen het verkeer in kunnen. Het autorijden kan soms wellicht wat lastiger zijn, omdat mensen met dit probleem soms last hebben van concentratieverlies of impulsiviteit. Bij het invullen van de gezondheidsverklaring worden je hierover vragen gesteld en ook hier beoordeelt een arts van het CBR of je geschikt bent om te rijden. Onze instructeurs zijn verder goed opgeleid om je hier in te begeleiden.

Wacht niet langer

Begin vandaag nog met het plannen van je rijbewijs

Maak een afspraak