Rijbewijs voor automaat

Rijden met een automaat?

Hou je niet van al dat schakelen of is dat moeilijker vanwege een lichamelijke beperking?

 Dan kun je altijd kiezen voor een rijbewijs voor een automaat. Je oefent en legt het examen dan af in een auto zonder koppelingspedaal. Zo’n rijbewijs is een rijbewijs B met code 78, wat wil zeggen dat je met dit rijbewijs alleen de weg op mag in een auto met een automatische versnellingsbak. Met een rijbewijs voor een auto met een handgeschakelde versnellingsbak kun je wel gewoon in een automaat rijden. Mocht je een automaat rijbewijs hebben en later toch besluiten om over te stappen naar een volwaardig rijbewijs B dan is het niet nodig om nogmaals een theorie-examen af te leggen.

meike nefkens
meike nefkens
2023-01-20
Ik ben vandaag geslaagd voor mijn rijbewijs en Ismael heeft mij daar goed mee geholpen en goed geleerd om zelfstandig en veilig auto te rijden en ik ben erg dankbaar voor Ismael zijn hulp en ik raad deze rijschool (rijschool Voorrang) aan.
Enesv2
Enesv2
2023-01-15
Zeer professioneel instructeur. Ismail heeft mij op een fijne manier begeleid waardoor ik mijn rijbewijs in één keer heb kunnen halen! Bedankt en goeie zaken toegewenst.
J Konig
J Konig
2023-01-13
Ik heb heel veel van de rij instructeur Ismail geleerd, hij stelt je erg gerust en helpt je waar nodig is. Top instructeur van rijschool Voorrang. Ik adviseer iedereen om bij rijschool voorrang te lessen.
Pien Oude Hengel
Pien Oude Hengel
2023-01-13
Door rijschool Voorrang ben ik in één geslaagd! Ik heb onwijs veel geleerd en elke les was gezellig. Ik ben Ismail ontzettend dankbaar. Het zeker aan te raden
Thijn Kroes
Thijn Kroes
2022-12-23
Top rij instructeur, in één keer gehaald!
Ruben Nutma
Ruben Nutma
2022-12-16
Rijschool rijdt met laser pen in de auto en schijnt daarmee andere verkeersdeelnemers in de ogen. Slechte rijschool. NIET AANTERADEN.
Thijmen v leeuwe
Thijmen v leeuwe
2022-12-06
rijschool voorrang is een goede rijschool. Mooi in een keer geslaagd voor theorie en praktijk. Veel geleerd en ik adviseer zeker om hier te gaan lessen.
Daphne Dirkes
Daphne Dirkes
2022-11-25
Fijne lessen van Ismaël gehad. Geeft veel om zijn leerlingen. Bedankt Voorrang.
Beau Hissink
Beau Hissink
2022-11-17
Je leert het snel en het is super gezellig in de auto. Ik heb mijn rijbewijs in 1 keer gehaald!! Zeker een aanrader
Rezan Sevgin
Rezan Sevgin
2022-10-31
Ismail is een hele goede instructeur met veel kennis en geduld. Hij kan ook goed omgaan met faalangst. Daarnaast rij je bij rijschool voorrang in een mooie BMW. Ik kan dit iedereen aanraden!

Rijschool Voorrang

 • Les in een modern uitgeruste auto

 • Aandacht voor rijhulpsystemen
  (Cruise control, Park Distance Control, enzovoort)

 • 5% studentenkorting

 • Keuze uit verschillende lespakketten

Bekijk onze tarieven

Is er een groot verschil tussen een automaat en een handgeschakelde auto?

Niet wat betreft de rijlessen. Die zijn voor het overgrote deel gelijk. Het grote verschil zit natuurlijk in het schakelen, iets wat je niet hoeft te leren bij een automaat. Maar het toepassen van de verkeersregels en de rijvaardigheid in de auto zijn hetzelfde. Mensen kiezen vaak voor een automaat omdat ze zich dan beter op het verkeer kunnen oriënteren. Rijden met een automaat vraagt minder handelingen en is dus wat eenvoudiger. Het nadeel blijft echter dat je niet met een handgeschakelde auto de weg op mag.

Vraag direct een
proefles aan

  Tenslotte:

  Automaat of geen automaat? Alles kan. Maar bij ons is de veiligheid nooit automatisch en wij leiden je op zodat je een betrouwbare wegbestuurder wordt. Je bent bij ons van harte welkom en wij spreken graag vrijblijvend alle mogelijkheden en voor- en nadelen met je door. Neem vandaag nog contact met ons op.

  Veilig en snel naar je rijbewijs?

  Begin vandaag nog met het plannen van je rijbewijs