Rijbewijs voor automaat

Rijden met een automaat?

Hou je niet van al dat schakelen of is dat moeilijker vanwege een lichamelijke beperking?

 Dan kun je altijd kiezen voor een rijbewijs voor een automaat. Je oefent en legt het examen dan af in een auto zonder koppelingspedaal. Zo’n rijbewijs is een rijbewijs B met code 78, wat wil zeggen dat je met dit rijbewijs alleen de weg op mag in een auto met een automatische versnellingsbak. Met een rijbewijs voor een auto met een handgeschakelde versnellingsbak kun je wel gewoon in een automaat rijden. Mocht je een automaat rijbewijs hebben en later toch besluiten om over te stappen naar een volwaardig rijbewijs B dan is het niet nodig om nogmaals een theorie-examen af te leggen.

   

Rijschool Voorrang

 • Les in een modern uitgeruste auto

 • Aandacht voor rijhulpsystemen
  (Cruise control, Park Distance Control, enzovoort)

 • 10% studentenkorting

 • Keuze uit verschillende lespakketten

Bekijk onze tarieven

Is er een groot verschil tussen een automaat en een handgeschakelde auto?

Niet wat betreft de rijlessen. Die zijn voor het overgrote deel gelijk. Het grote verschil zit natuurlijk in het schakelen, iets wat je niet hoeft te leren bij een automaat. Maar het toepassen van de verkeersregels en de rijvaardigheid in de auto zijn hetzelfde. Mensen kiezen vaak voor een automaat omdat ze zich dan beter op het verkeer kunnen oriënteren. Rijden met een automaat vraagt minder handelingen en is dus wat eenvoudiger. Het nadeel blijft echter dat je niet met een handgeschakelde auto de weg op mag.

Vraag direct een
proefles aan

  Tenslotte:

  Automaat of geen automaat? Alles kan. Maar bij ons is de veiligheid nooit automatisch en wij leiden je op zodat je een betrouwbare wegbestuurder wordt. Je bent bij ons van harte welkom en wij spreken graag vrijblijvend alle mogelijkheden en voor- en nadelen met je door. Neem vandaag nog contact met ons op.

  Veilig en snel naar je rijbewijs?

  Begin vandaag nog met het plannen van je rijbewijs