Rijbewijs voor automaat

Rijden met een automaat?

Hou je niet van al dat schakelen of is dat moeilijker vanwege een lichamelijke beperking?

 Dan kun je altijd kiezen voor een rijbewijs voor een automaat. Je oefent en legt het examen dan af in een auto zonder koppelingspedaal. Zo’n rijbewijs is een rijbewijs B met code 78, wat wil zeggen dat je met dit rijbewijs alleen de weg op mag in een auto met een automatische versnellingsbak. Met een rijbewijs voor een auto met een handgeschakelde versnellingsbak kun je wel gewoon in een automaat rijden. Mocht je een automaat rijbewijs hebben en later toch besluiten om over te stappen naar een volwaardig rijbewijs B dan is het niet nodig om nogmaals een theorie-examen af te leggen.

Wessel Viscaal
Wessel Viscaal
2022-07-18
Vandaag geslaagd voor mijn rij-examen dankzij de geweldige begeleiding van Ismail. Ik heb tijdens de lessen veel geleerd maar ook veel plezier gehad! Ismail zou er altijd voor zijn leerlingen zijn en dat was bij mij ook het geval. Ismail, bedankt!
Nienke Boer de
Nienke Boer de
2022-07-15
Gelest bij rijschool Voorrang bij Ismail en in 1 keer geslaagd! Goede begeleiding gehad tijdens de lessen met genoeg tijd voor vragen en problemen.
Aziz Kisa
Aziz Kisa
2022-07-13
Hele gezellige instructeur Ismail Topkaya van rijschool Voorrang, hij legt goed uit en geeft goed les. Hij neemt veel tijd voor je en probeerd je ook echt te leren.
Ate Sicco Smit
Ate Sicco Smit
2022-07-11
Heel erg bedankt voor de rijlessen Ismail van rijschool voorrang. Ik heb zo erg genoten dat ik er wat meer rijlessen heb genomen. Veel van je geleerd. Wat een toppertje ben jij!
Chip Cole
Chip Cole
2022-07-07
Fijn, gemakkelijke en leerzame lessen gehad. Altijd met plezier de lessen gevolgd en ik raad Rijschool Voorrang van Ismail Topkaya aan iedereen aan. Beste rijschool van Deventer en omstreken!
Gianna den Hertog
Gianna den Hertog
2022-06-30
Bij rijschool voorrang haal je zeker je rijbewijs. Met Ismail zijn de lessen leerzaam en gezellig.
Shooter eSports
Shooter eSports
2022-06-29
Uitstekende hulp en begeleiding gekregen van Ismail van Rijschool Voorrang, hierdoor ben ik in een keer geslaagd, een aanrader!
mirre birahij
mirre birahij
2022-06-28
Super instructie gekregen van Ismail Topkaya!! Ben geslaagd door deze goede rijschool Voorrang!
Yasmine Karakoc
Yasmine Karakoc
2022-06-24
Hele fijne rijschool, gezellige en goede rij-instructeur. Ik raad iedereen aan het rijbewijs door rijschool Voorrang te behalen!
M K
M K
2022-06-17
Beste rij instructeur. Echt geen woorden voor. Ismail (rijschool voorrang) is zo goed in het les geven. Ik raad deze rijschool bij iedereen aan. Dit is waar je echt terecht kan als je je rijbewijs wilt halen!

Rijschool Voorrang

 • Les in een modern uitgeruste auto

 • Aandacht voor rijhulpsystemen
  (Cruise control, Park Distance Control, enzovoort)

 • 5% studentenkorting

 • Keuze uit verschillende lespakketten

Bekijk onze tarieven

Is er een groot verschil tussen een automaat en een handgeschakelde auto?

Niet wat betreft de rijlessen. Die zijn voor het overgrote deel gelijk. Het grote verschil zit natuurlijk in het schakelen, iets wat je niet hoeft te leren bij een automaat. Maar het toepassen van de verkeersregels en de rijvaardigheid in de auto zijn hetzelfde. Mensen kiezen vaak voor een automaat omdat ze zich dan beter op het verkeer kunnen oriënteren. Rijden met een automaat vraagt minder handelingen en is dus wat eenvoudiger. Het nadeel blijft echter dat je niet met een handgeschakelde auto de weg op mag.

Vraag direct een
proefles aan

  Tenslotte:

  Automaat of geen automaat? Alles kan. Maar bij ons is de veiligheid nooit automatisch en wij leiden je op zodat je een betrouwbare wegbestuurder wordt. Je bent bij ons van harte welkom en wij spreken graag vrijblijvend alle mogelijkheden en voor- en nadelen met je door. Neem vandaag nog contact met ons op.

  Veilig en snel naar je rijbewijs?

  Begin vandaag nog met het plannen van je rijbewijs